Kan ik veilig werken of verblijven in de buurt van de verbinding?

Delen via:   

Hoogspanningsverbindingen zijn in principe veilig. Het ontwerp, de bouw en het gebruik van hoogspanningsverbindingen voldoen aan zeer strenge veiligheidseisen. Het is wel essentieel dat deze zeer nauwkeurig worden nageleefd.

Bij het ontwerpen en bouwen van een verbinding houdt TenneT zich daarom aan alle geldende voorschriften. Een verbinding voldoet aan alle nationale en Europese wet- en regelgeving en ook aan de extra normen die TenneT zelf heeft gesteld. Zo moet een verbinding tegen extreme weersomstandigheden (wind, sneeuw en ijs) kunnen en wordt er onder andere rekening gehouden met lijndansen, afstanden tot andere infrastructuur en onderhoud.

Goed omgaan met voorschriften essentieel

Daarnaast is het van grootste belang dat iedereen die met een nieuwe lijn te maken krijgt ook  weet hoe hij of zij moet omgaan met veiligheidsvoorschriften. Het gaat dan om zowel medewerkers van TenneT die onderhoud plegen als  om mensen die werken, verblijven en recreëren onder of in de buurt van de verbinding. Concrete voorbeelden waarbij rekening moet worden gehouden met veiligheid is bij het werken met grote machines met lange trekarmen of andere uitstekende delen of bij andere activiteiten waarbij de verbinding geraakt kan worden als vissen, vliegeren en zeilen.

Lees de brochures:

Uw veiligheid en de ongestoorde werking van de bovengrondse hoogspanningsverbinding (mei 2015)
Uw veiligheid en de ongestoorde werking van de ondergrondse hoogspanningsverbinding (mei 2015)

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.