Werkzaamheden bij hoogspanningsstation Willem Annapolder

Delen via:   
25 / 03 / 2020

De bouw van de wintrackmasten voor die nieuwe 380 kV-verbinding tussen Borssele en Rilland, start naar verwachting eind van dit jaar. Voor die tijd worden door aannemer Spie op een aantal locaties al voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Eén van die werkzaamheden is het plaatsen van een zogenaamd portaal bij hoogspanningsstation Willem Annapolder aan de Witte Weelweg.

Wat gaan we doen?

Om het hoogspanningsstation straks aan te kunnen sluiten op de hoogspanningsverbinding, bouwt TenneT naast het station een portaalconstructie waarop de binnenkomende lijnen worden afgespannen. Het wordt in feite het koppelpunt tussen de wintrackmasten aan de ene kant en het hoogspanningsstation aan de andere kant. Een voorbeeld van zo'n portaal vind je op de foto hieronder. In april start aannemer Spie met de aanleg van de fundering voor het portaal. De firma Reimerswaal voert in de eerste drie weken van april zand aan. Dat is nodig om het werkterrein klaar te maken. In augustus wordt het portaal zelf geplaatst.

Extra werkverkeer

In de periode van maandag 30 maart tot en met vrijdag 17 april rijdt er extra vrachtverkeer van en naar het hoogspanningsstation aan de Witte Weelweg. De vrachtwagens met zand rijden vanaf bedrijventerrein de Smokkelhoek over het viaduct over de A58 naar de werklocatie bij het hoogspanningsstation. De werkzaamheden veroorzaken minimale hinder voor de omgeving. Er zijn ook geen verkeersmaatregelen nodig. Toch is het voor uw eigen veiligheid belangrijk dat u altijd alert bent in de buurt van bouwverkeer en rekening houdt met de dode hoeken van het vrachtverkeer.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.