Verkeersmaatregelen nabij Rilland

Delen via:   
11 / 07 / 2019

TenneT bouwt nabij Rilland twaalf hoogspanningsmasten (wintrack), zodat het nieuwe hoogspanningsstation Rilland eind dit jaar aangesloten kan worden op de huidige hoogspanningsverbinding. Om deze werkzaamheden veilig uit te voeren, treffen we de komende weken een aantal verkeersmaatregelen in de nabije omgeving. Zo vinden in de nacht van 13 op 14 juli en in de nacht van 27 op 28 juli verkeersstops plaats op de A58 tussen 1.00 en 6.00 uur. Op maandag 15 juli sluiten we een deel van de Westelijke Schelderijnweg af.

13-14 juli en 27-28 juli: nachtelijke verkeersstops A58 tussen 1.00 en 6.00 uur

Om de geleiders (elektriciteitsdraden) van de masten aan de noordzijde van de A58 in de masten aan de zuidzijde van de A58 te kunnen hangen, dienen we de N289 (beperkt), de spoorweg en de A58 meerdere keren over te steken. Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen, voeren we de werkzaamheden uit in de nacht van zaterdag op zondag. Tussen 1.00 en 6.00 uur leiden we het verkeer op de A58 bij Rilland in beide richtingen over één rijbaan (in plaats van twee) met een maximale snelheid van 70 km/u. Het verkeer wordt vervolgens meerdere malen 15 minuten stilgelegd, zodat we de draden veilig van de ene naar de andere weghelft kunnen trekken. U kunt tijdens deze nachten dus enige vertraging ondervinden als u op de snelweg rijdt. We verwachten nauwelijks tot geen geluidshinder voor de omgeving tijdens deze werkzaamheden.

- In de nacht van zaterdag 13 juli op zondag 14 juli trekken we draden tussen mast 308N (noordzijde A58) en mast 307N (zuidzijde A58). Deze locatie bevindt zich ter hoogte van industrieterrein De Poort. Zie afbeelding hieronder.

- In de nacht van zaterdag 27 juli op zondag 28 juli trekken we draden van mast 303A (noordzijde A58) naar mast 303B (zuidzijde A58). Deze locatie bevindt zich ter hoogte van het in aanbouw zijnde hoogspanningsstation Rilland. Zie afbeelding hieronder.

Reserve weekenden

Indien de werkzaamheden tijdens (een van) deze weekenden niet kunnen plaatsvinden - bijvoorbeeld vanwege slechte weersomstandigheden - verplaatsen we het werk naar het weekend van 3-4 augustus en/of 17-18 augustus met dezelfde werktijden ('s nachts).

15 juli: afsluiting deel van de Westelijke Schelderijnweg

Op maandag 15 juli richten we een hoogspanningsmast op langs de Westelijke Schelderijnweg in Rilland. Hiervoor plaatsen we een kraan op de parallelweg richting de Spuikanaalweg en dienen we een deel van de Westelijke Schelderijnweg af te sluiten (tussen de kruisjes op onderstaande plattegrond). Als de weersomstandigheden het toelaten, geldt de wegafsluiting alleen voor 15 juli. Let er dus goed op dat u die dag een andere route volgt. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.