Positieve uitspraak Raad van State over 380 kV-hoogspanningsverbinding Borssele - Rilland

Delen via:   
08 / 08 / 2018

Woensdag 8 augustus heeft de Raad van State bijna alle beroepen tegen het inpassingsplan en de uitvoeringsbesluiten ongegrond verklaard. Dit blijkt uit de uitspraak van de Raad van State naar aanleiding van de ingestelde beroepen tegen de vaststelling van het inpassingsplan voor de verbinding door de ministers van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Infrastructuur en Waterstaat (IenW).

Op twee kleine onderdelen hebben de bezwaarmakers wel gelijk gekregen. Zo moet het landschapsplan aangepast worden, omdat er nu niet vermeld wordt dat in het gebied 't Sloe een natuurcompensatie moet komen van 2,57 hectare. Daarnaast zullen er geen knotwilgen komen bij een weel aan de Nieuwkamersedijk bij Heinkenszand.

Het project Zuid-West 380 kV West voorziet in een toekomstbestendig netwerk van (duurzame) elektriciteit van Borssele naar de rest van Nederland en is van belang voor de betrouwbaarheid van het elektriciteitsnetwerk. Met de uitspraak kan TenneT nu beginnen met de daadwerkelijke aanleg van de 48 kilometer lange hoogspanningsverbinding tussen Borssele en Rilland. Door de nieuwe verbinding wordt het huidige onderhoudsknelpunt opgelost. Ook zorgt de verbinding voor meer capaciteit voor het transport van elektriciteit, onder andere voor duurzame windenergie op zee.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.