Open Dag hoogspanningsstation Rilland trok veel belangstelling

Delen via:   
19 / 09 / 2018

In opdracht van TenneT bouwt SPIE een nieuw hoogspanningsstation 380 kV nabij Rilland. Zaterdag 15 september kregen geïnteresseerden de unieke kans een kijkje te nemen op het hoogspanningsstation. Het station opende deze dag namelijk de bouwhekken voor publiek! 

Zo'n 325 mensen waren zaterdag aanwezig op het hoogspanningsstation in Rilland, waar ze een rondleiding kregen over het bouwterrein. Bovendien hadden ze de gelegenheid om vragen te stellen over de ontwikkeling en werking van het station aan projectmedewerkers. Het was een interessante dag voor jong en oud. Geweldig om te zien dat er zoveel interesse is in het project!

Hoogspanningsstation Rilland 

Bij Rilland worden een hoogspanningsstation en twaalf wintrackmasten gebouwd; deze masten zijn nodig om de bestaande hoogspanningslijn aan te sluiten op het nieuwe station. Het is noodzakelijk dit station tijdig te realiseren, omdat de energie-uitwisseling tussen Nederland en België de komende jaren groeit door onder andere de sluiting van kerncentrales in België. Daarnaast is er een noodzaak van internationale verbindingen om vraag en aanbod van energie op elkaar af te stemmen. Een goede verbinding met België is dan essentieel

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.