Montage vakwerkmasten van start

Delen via:   
05 / 03 / 2021

De afgelopen periode is SPIE druk bezig geweest met de voormontage van de 100 meter hoge vakwerkmasten bij het Kanaal door Zuid-Beveland. Op de bouwterreinen zijn de onderdelen in elkaar gezet tot een aantal grotere mastdelen. Vanaf maandag 8 maart wordt het onderste deel van mast 1061 aan de westzijde van het kanaal met een kleinere kraan op de fundering geplaatst.  Een week later verhuist de kraan naar de andere kant van het kanaal. Daar wordt vanaf 15 maart de onderbouw van mast 1062 op zijn plek gezet. Voor deze werkzaamheden zijn geen verkeersmaatregelen nodig.  

Fase 2: bovenste deel

Voor het hijsen van de bovenbouw van de 100 meter hoge mast is een grote, zware kraan nodig. Vanaf dinsdag 6 april wordt de bovenbouw van mast 1061 door die kraan in elkaar gezet. De werkzaamheden nemen ongeveer een week in beslag. Daarna verhuist de kraan weer naar de andere kant van het kanaal, naar mast 1062. Zodra de kraan weg is, wordt een groot deel van het werkterrein opgeruimd. Het werkterrein direct rondom de mast blijft nog wel liggen. Dat is nodig om later de geleiders te monteren.

Verkeersmaatregelen

Aan de westzijde van het kanaal, bij mast 1061, nemen we tijdens fase 2 van de werkzaamheden enkele verkeersmaatregelen. Om schade aan het wegdek te voorkomen, leggen we voorafgaand aan de komst van de grote kraan rijplaten op de Schoorse Bredeweg. Zodra het werkterrein is opgeruimd en het zand voor het werkterrein terug is afgevoerd, worden de rijplaten weer verwijderd. De exacte plaatsingsdatum van de rijplaten geven we nog door aan de bewoners aan de Schoorse Bredeweg. In de periode dat er rijplaten liggen, is de Schoorse Bredeweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Bestemmingsverkeer is wel mogelijk.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.