Informatieavond in Krabbendijke in goede sfeer verlopen

Delen via:   
04 / 04 / 2016

De inloopavond in Dorpshuis de Meiboom in Krabbendijke van dinsdag 29 maart jongstleden is in goede harmonie verlopen. Zo'n 80 geïnteresseerde wilden graag geïnformeerd worden over de plannen voor de nieuwe hoogspanningsverbinding Zuid West 380 kV west. Ook de leden van de actiegroep Zeeland zegt NEE tegen 380kV waren aanwezig op deze avond. Zij boden de bezoekers ondersteuning in het indienen van hun zienswijze met een standaardzienswijze die enkel nog ondertekend hoeft te worden. 
Er waren ca. 20 medewerkers van Economische zaken en TenneT aanwezig om iedereen persoonlijk te woord te staan. De meeste bezoekers van de inloopavond kwamen met gerichte vragen over de impact van de hoogspanningsverbinding op hun woon- en leefomgeving.  Ook is een virtual reality (3D film van het tracé) gebruikt als middel om mensen het tracé en de omgeving na de aanleg van de verbinding in detail te kunnen laten zien. Er werd een animatiefilm vertoond waarin de nut en noodzaak en het tracé van de Zuid West 380 kV west in beeld wordt gebracht. Zo wordt goed zichtbaar dat er in totaal 131 vakwerkmasten verdwijnen en dat er zo'n 107 wintrackmasten worden geplaatst. Er was vanuit het ministerie een notulist aanwezig zodat mensen mondeling hun zienswijze konden indienen. Hiervan is door een aantal mensen gebruik van gemaakt.
Het ontwerp inpassingsplan van Zuid-West 380 kV west ligt nog tot en met 14 april ter inzage.
Mocht u niet in de gelegenheid zijn geweest om de informatieavonden te bezoeken, of wilt u de informatie nog eens rustig bekijken dan kunt u via onderstaande links de posters downloaden.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.