Informatieavond in Heikenszand goed bezocht

Delen via:   
25 / 03 / 2016

De inloopavond in De Stenge in Heinkenszand is goed bezocht. Zo'n 60 mensen wilden graag geïnformeerd worden over de plannen voor de nieuwe hoogspanningsverbinding Zuid West 380 kV west. De meeste bezoekers kwamen met gerichte vragen over de impact van de hoogspanningsverbinding op hun woon- en leefomgeving. Medewerkers van Economische zaken en TenneT waren met genoeg medewerkers aanwezig om iedereen persoonlijk te woord te staan. Ook is een virtual reality (3D film van het tracé) gebruikt als middel om te kunnen laten zien hoe de omgeving er uit komt te zien na aanleg van de hoogspanningsverbinding. Er werd een animatiefilm vertoond waarin de nut en noodzaak en het tracé van de Zuid West 380 kV west in beeld wordt gebracht. Zo wordt goed zichtbaar dat er in totaal 131 vakwerkmasten verdwijnen en dat er zo'n 107 wintrackmasten worden geplaatst. Ook was er op deze informatieavond de mogelijkheid om direct bij een medewerker van Economische zaken mondeling een zienswijze in te dienen.

Op dinsdag 29 maart zal er nog een inloopavond georganiseerd worden in Dorpshuis de Meiboom in Krabbendijke. Het ontwerp inpassingsplan van Zuid West 380 kV west ligt nog tot en met 14 april ter inzage.

Op de informatieavonden hangen bij de verschillende onderwerpen posters met informatie. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om op een informatieavond te komen, of de informatie nog eens rustig willen bekijken dan kunt u via onderstaande links de posters downloaden.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.