Heiwerkzaamheden Rilland

Delen via:   
03 / 04 / 2018

Momenteel vinden verschillende werkzaamheden plaats bij Rilland. Daar krijgt het nieuwe hoogspanningsstation steeds meer vorm en starten we deze week met de aanleg van de  eerste hoogspanningsmasten die de bestaande hoogspanningslijn moeten aansluiten op het nieuwe station. De eerste stap in de aanleg is het slaan van heipalen voor de fundering van de masten. Vanaf augustus/september worden de masten opgebouwd.
 
Bij Rilland worden een hoogspanningsstation en twaalf wintrackmasten gebouwd; deze masten zijn nodig om de bestaande hoogspanningslijn aan te sluiten op het nieuwe station. Deze werkzaamheden vinden plaats op basis van het inmiddels onherroepelijk zijnde Inpassingsplan hoogspanningsstation 380 kV Rilland. Hoogspanningsmasten (wintrackmasten) hebben een stevige fundering nodig. Betonnen palen vormen de basis van deze fundering.

Vier weken heien
Deze week is een heistelling op het terrein geplaatst. Dinsdag 3 april starten de heiwerkzaamheden. Het heien vindt plaats op werkdagen tussen 7.00 en 19.00 uur. De komende vier weken gaan op vier locaties heipalen de grond in. De heiplanning voor de resterende mastlocaties is op dit moment nog niet definitief. Als de palen zijn geslagen, gaan we verder met het graven van de bouwput en de aanleg van de fundering van de mast. Na de zomervakantie worden de masten opgebouwd. Lees hier meer over het bouwproces van een hoogspanningsmast.

Wat merkt u ervan?
Vanaf de A58 zijn de heistelling en werkzaamheden zichtbaar. Als weggebruiker merkt u verder niets van de heiwerkzaamheden. Omdat er weinig nabij gelegen woningen zijn, levert het heien nauwelijks geluid- en trillingshinder op (direct omwonenden zijn geïnformeerd). De komende weken gaat extra bouwverkeer naar het terrein voor de aanvoer van de heipalen, beton en wapening. Er zijn speciale routes voor het bouwverkeer vastgelegd, om de eventuele hinder voor het overige verkeer en omwonenden zo veel mogelijk te beperken.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.