Digitale informatiebijeenkomst over start bouw

Delen via:   
11 / 09 / 2020

TenneT is al geruime tijd bezig met de voorbereidingen voor de aanleg van een nieuwe 380 kV-hoogspanningsverbinding tussen Borssele en Rilland. In oktober gaat de bouw van start. Om omwonenden en andere geinteresseerden te informeren over het bouwproces organiseren we, samen met de aannemers BAM Infra en Switch (Strukton/Mobilis), op woensdag 23 september een digitale informatieavond. 

 

Het totale bouwproces van de nieuwe verbinding duurt een aantal jaar. In die periode wordt op meerdere locaties tegelijk en op verschillende tijdstippen gewerkt. Om gelijktijdig op verschillende locaties aan de slag te kunnen, is het 48 kilometer lange tracé opgesplitst in twee deelgebieden:

  • Deelgebied 1: hoogspanningsstation Borssele - hoogspanningsstation Willem-Annapolder.
    Civiele aannemer: BAM Infra. Mastenbouwer: Valmont SM. 
     
  • Deelgebied 2: hoogspanningsstation Willem-Annapolder - hoogspanningsstation Rilland
    Civiele aannemer: Switch (Strukton Civiel/Mobilis) Mastenbouwer VDL Network Supplies. 

Aannemer SPIE bouwt de twee vakwerkmasten bij het Kanaal door Zuid-Beveland en hangt de geleiders in de nieuwe masten.

BAM Infra start in de eerste week van oktober met het aanleggen van werkterreinen op een aantal startlocaties in deelgebied 1. Aannemerscombinatie Switch start die week in deelgebied 2 met de aanleg van werkterreinen voor nieuwe masten nabij hoogspanningsstation Rilland. Omwonenden worden altijd vooraf geïnformeerd door de aannemer over werkzaamheden in de omgeving.

Digitale informatiebijeenkomst

Op deze website kunt u woensdag 23 september vanaf 19.30 uur een stream volgen. Tijdens de informatiebijeenkomst hoort u alles over het bouwproces, de planning, eventuele hinder en transportroutes. De uitzending duurt ongeveer 75 minuten. Tijdens de uitzending kunt u vragen stellen via een chatfunctie. Die worden direct beantwoord door het projectteam. Heeft u nu al vragen die u graag tijdens de uitzending beantwoord ziet? Mail ze dan naar west@zuid-west380kv.nl. Kunt u de digitale informatieavond niet rechtstreeks kijken? Geen probleem! De opnames van de informatiebijeenkomst zijn ook later terug te zien op deze website.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.