Bouwwerkzaamheden Rilland gestart

Delen via:   
15 / 09 / 2015

TenneT is gestart met de bouwwerkzaamheden nabij het nieuw te bouwen station Rilland. Nadat er eerst rijplaten zijn neergelegd, is vervolgens begonnen met boren voor de aanleg van het mastfundament. TenneT rondt voor 16 oktober de werkzaamheden af.​

Achtergrond

TenneT gaat bij Rilland onder de bestaande verbinding naar België een nieuw mastfundament  aanleggen. Dit fundament is nodig voor de plaatsing van een nieuwe mast (mast 4n) in het voorjaar van 2016 als onderdeel van het nieuwe hoogspanningsstation. 

Waarom een nieuwe mast?

Met de nieuwe mast is het mogelijk om een hoek te maken in de huidige verbinding naar België. Die hoek in de verbinding is nodig om straks deze verbinding aan te kunnen sluiten op het nieuwe hoogspanningsstation Rilland. Voor dit station loopt de Rijkscoördinatieregeling nog. Van het bouwen van het station is dan ook nog geen sprake. Dat gebeurt volgens de huidige inzichten in het voorjaar van 2016 als alle planologische procedures zijn doorlopen.

Wat gaat er gebeuren?

TenneT legt een tijdelijke bouwweg van rijplaten aan naar de plek waar het fundament van de mast moet komen. Vervolgens wordt de plek van de mast gemarkeerd en worden de stalen buispalen geboord. Hierop wordt dan in een later stadium de nieuwe mast geplaatst.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.