Afsluiting rotonde bij kassengebied Rilland

Delen via:   
24 / 09 / 2019

Vanaf maandag 30 september tot en met dinsdag 15 oktober wordt een oude hoogspanningsverbinding nabij Rilland verwijderd. Hiervoor wordt de noordelijke helft van de rotonde bij de carpoolplaats aan de Valckenisseweg afgesloten.

TenneT bouwt nabij Rilland twaalf hoogspanningsmasten (Wintrack), zodat het nieuwe hoogspanningsstation Rilland eind dit jaar aangesloten kan worden op de huidige hoogspanningsverbinding. Door de komst van de nieuwe hoogspanningsverbinding, worden ook een gedeelte van de oude hoogspanningsverbinding verwijderd. Een van die hoogspanningsverbindingen is de lijn aan de noordzijde van de A58 bij het kassengebied Bathpolder.

Veiligheid voorop
Vanaf maandag 30 september gaat TenneT de oude verbinding verwijderen. Tijdens het verwijderen halen we de hoogspanningslijn – waar geen spanning meer op staat – langzaam naar beneden. Om de werkzaamheden veilig uit te voeren, wordt van 30 september tot en met 15 oktober de noordelijke helft van de rotonde tussen Rilland en het kassengebied afgesloten. Er worden omleidingsroutes ingesteld.

Alternatieve routes
Er zijn in de periode van 30 september tot 15 oktober omleidingsroutes voorzien voor wegverkeer en fietsers. Deze routes zijn aangegeven met bebording. De omleidingsroutes zijn als volgt:

Voor wegverkeer
•    Verkeer op de N289 vanaf Goes richting Bergen op Zoom wordt omgeleid over de carpoolplaats bij de rotonde en een tijdelijke weg
•    Verkeer op de N289 vanaf Bergen op Zoom richting Goes wordt omgeleid over de zuidelijke helft van de rotonde
•    Verkeer van en naar de Nieuwe Dwarsweg wordt omgeleid via de oude toegangsweg naar het kassengebied
•    Verkeer vanaf de A58 richting het kassengebied wordt omgeleid via afrit 30 Hoogerheide en afrit 32 Kruiningen

Voor fietsers:
•    Fietsers van en naar het kassengebied worden omgeleid via de Lindeweg
•    Fietsers over de N289 worden omgeleid via dezelfde route als het wegverkeer

De carpoolplaats aan de Valckenisseweg is vanwege de tijdelijke verbindingsweg al dicht in de week van 23 september.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.