Aannemers weghalen oude verbindingen bekend

Delen via:   
01 / 03 / 2023

TenneT is bezig met de bouw van een nieuwe 380 kV-hoogspanningsverbinding tussen Borssele en Rilland. Door de komst van die nieuwe hoogspanningsverbinding, wordt de oude hoogspanningsverbinding overbodig. Zodra de nieuwe verbinding in bedrijf is, verwijdert TenneT de vakwerkmasten van de oude verbinding. 

Het gaat concreet om:

  • een overbodig geraakte 150 kV-verbinding in het Sloegebied, tussen hoogspanningsstation Borssele en de Akkerweg (perceel 1);
  • de 380 kV-verbinding die vanaf Borssele, via Ovezande en Kwadendamme naar Willem-Annapolder bij Kapelle loopt (perceel 2);
  • de 150 kV-verbinding die vanaf Willem-Annapolder, via Kruiningen parallel aan de A58 naar Rilland loopt (perceel 3).

In totaal verdwijnen er 123 vakwerkmasten uit het Zeeuwse landschap. Op het kaartje in bijlage 1 vindt u de verbindingen die worden weggehaald.

Aannemers

De aannemers die de werkzaamheden gaan uitvoeren zijn inmiddels bekend. SPIE gaat de 380 kV-verbinding tussen Borssele en Willem-Annapolder (perceel 2) verwijderen en is nu al bezig met het verwijderen van de 150 kV-verbinding in het Sloegebied (perceel 1). Aannemer Qirion verwijdert de masten van de 150 kV-verbinding tussen Willem-Annapolder en Rilland (perceel 3). De contracten met de aannemers zijn getekend. De gecontracteerde aannemers gaan alvast aan de slag met de voorbereidende werkzaamheden. Denk hierbij aan het ontwerpen van de werkwegen en werkterreinen en het aanvragen van de benodigde vergunningen.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.