380 kV hoogspanningsstation Rilland in bedrijf!

Delen via:   
15 / 10 / 2019

Sinds dinsdag 15 oktober is een deel van de bestaande 380 kV verbinding aangesloten op het 380 kV hoogspanningsstation in Rilland. Daarmee is het hoogspanningsstation officieel in bedrijf. Daar krijgen we energie van!

De afgelopen jaren werd hard gewerkt aan het nieuwe hoogspanningsstation van 60.000 vierkante meter. Om het station aan te kunnen sluiten op de bestaande verbinding, waren twaalf wintrackmasten nodig. Vanaf januari werden deze gebouwd. De afgelopen weken werden werkzaamheden uitgevoerd om de bestaande verbinding van Borssele naar Zandvliet via de nieuwe wintrackmasten aan te sluiten op het hoogspanningsstation. Ook werden sinds september diverse testen uitgevoerd op het hoogspanningsstation, om ervoor te zorgen dat deze klaar was voor gebruik. Vanaf vandaag loopt de verbinding van Borssele naar Zandvliet via het 380 kV hoogspanningsstation Rilland. Een mijlpaal! Met de inlussing ontstaat meer flexibiliteit voor het transport van elektriciteit en is onderhoud van het netwerk beter mogelijk.

Eerste stap

We zijn trots op onze collega’s die hard hebben gewerkt aan deze belangrijke mijlpaal. Met de inlussing van het eerste deel van de verbinding is de eerste stap gezet naar een nóg flexibeler netwerk. Maar we zijn nog niet klaar. De komende periode gaan we het tweede deel van de verbinding inlussen op het hoogspanningsstation: de verbinding Geertruidenberg - Zandvliet. Medio 2020 wordt het derde en laatste deel ingelust, dit betreft de verbinding Geertruidenberg – Borssele. Na deze voltooiing is Rilland door middel van drie tracés ingelust; Borssele – Rilland, Rilland – Zandvliet en Rilland – Geertruidenberg.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.