2.500 euro voor stichting SooSTouR!

Delen via:   
18 / 08 / 2021

Om de jeugd weer samen te brengen na een bewogen (corona)periode, sponsorde TenneT in Nederland een aantal lokale initiatieven. Het projectteam Zuid-West 380 kV nomineerde SooSTouR uit de gemeente Borsele voor de sponsoractie. De stichting ontving begin zomer 2.500 euro voor een archery set. Jongeren uit de hele gemeente kunnen nu hiervan gebruikmaken.

De aanleg van de nieuwe hoogspanningsverbinding heeft grote invloed op de omgeving waarin mensen wonen, werken en recreëren. Een goede relatie met de omgeving is dan ook van belang voor TenneT. Publieksvoorlichter Karlijn Borm: “We nomineerden daarom SooSTouR om een donatie te ontvangen voor de activiteiten die ze voor jongeren doen. De keuze voor hen was niet onbewust. Zeker de jeugd uit de gemeente Borsele merkte de afgelopen periode onze bouwactiviteiten goed. We sloten namelijk de Bimmelsweg, een veelgebruikte fietsroute voor schoolgaande jeugd, voor een langere periode af. Des te meer reden voor ons om te kijken of we op een andere manier iets konden betekenen voor deze groep. We zijn blij dat we konden aansluiten bij het sponsoringstraject van TenneT corporate. Win-win. We wensen de jeugd veel spelplezier toe!”

SooSTouR

Sinds vier jaar werken een aantal jeugdsozen uit de gemeente Borsele samen onder de naam SooSTouR en organiseren ze tal van leuke activiteiten voor jongeren van 12 jaar en ouder. Met de donatie van TenneT heeft SooSTouR een archery tag set gekocht die ze kosteloos uitlenen aan jeugdsozen, sportclubs en andere verenigingen in de gemeente Borsele.
 

Op de foto v.l.n.r: John Dekker (jongerenwerker gemeente Borsele), Niels de Reiger (SooSTouR), Kees Uittenboogaard (projectleider deeltracé één Zuid-West 380kV West), Marga van de Plasse – Nagelkerke (wethouder gemeente Borsele), Diederick Elenbaas (SooSTouR).

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.