Station Rilland
Delen via:   

Om  de huidige hoogspanningsverbinding met België (interconnectie) te versterken wordt er op de huidige 380kV hoogspanningsverbinding Borssele-Zandvliet- Geertruidenberg een nieuwe aftakking gebouwd. Dit wordt gerealiseerd door middel van een nieuw hoogspanningsstation nabij Rilland. Op deze manier ontstaan er drie 'losse' verbindingen: Borssele-Rilland, Geertruidenberg-Rilland en Rilland-Zandvliet (België) . Deze drie verbindingen zijn met elkaar verbonden via het nieuwe hoogspanningsstation. Hierdoor is een doorgaande beschikbaarheid van de transportcapaciteit gewaarborgd en kan ook als er een verbinding wegvalt (door onderhoud of storing) altijd stroom getransporteerd blijven worden.

Een gedeelte van de 150kV verbinding die vanuit de richting van het dorp Rilland naar het oosten loop wordt in een kabelverbinding onder de grond aangelegd. Dit is nodig omdat de plek waar deze verbinding nu staat vrij moet worden gemaakt om het hoogspanningsstation te kunnen bouwen.

Wanneer het station is gebouwd worden de nieuwe aansluitingen op de verbindingen naar Borssele, Geertruidenberg en Zandvliet gemaakt. Daarna worden de delen van de oude verbindingen die niet meer nodig zijn afgebroken.