Inloopavonden over tracéwijziging tussen Roosendaal-Borchwerf en Tilburg

Delen via:   
04 / 09 / 2014

Woensdag 27 augustus is bekend gemaakt dat het tracé tussen Roosendaal-Borchwerf en Tilburg wijzigt van een noordelijk naar een zuidelijk tracé. Het nieuwe tracé zal lopen via Etten-Leur en Breda. Deze wijziging is onverwacht en roept de nodige vragen op. Daarom worden drie informatieavonden georganiseerd om mensen hierover nader te informeren.

 

Inloopavonden

Om belangstellenden en mogelijk belanghebbenden zo goed mogelijk te kunnen informeren worden drie inloopavonden georganiseerd over de wijziging van het tracé. Medewerkers van de beide ministeries en van TenneT zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Op de inloopavond kunt u tussen 19.00 uur en 21.00 uur binnenlopen en op de informatiemarkt uw vragen stellen.
 

Op dit moment hebben we de route van het tracé op hoofdlijnen bepaald (zie link naar PDF onderaan). Dat betekent dat we vanaf nu een start gaan maken met de verdere uitwerking van het tracé. De mastposities en exacte ligging van de nieuwe verbinding is nog niet bekend. Om dit te bepalen gaan wij eerst onderzoek doen in de omgeving en in gesprek met gemeenten en met grondeigenaren. Daarnaast wordt de omgeving en andere belanghebbenden via website, nieuwsbrief en inloopavonden op de hoogte gebracht. Wij kunnen u op dit moment dus nog niet voorzien van gedetailleerde kaartinformatie of een uitleg van de situatie bij u in de buurt. Wij vragen hiervoor uw begrip.


De avonden vinden plaats op:
 

 • Dinsdag 23 september, 19.00 – 21.00 uur,
  Locatie: Turfschip, Schipperstraat 2,Etten-Leur.
   
 • Dinsdag 30 september, 19.00 – 21.00 uur,
  Locatie: Tulip Inn, Beneluxweg 1, Oosterhout.
   
 • Donderdag 2 oktober, 19.00 – 21.00 uur,
  Locatie: Hotel de Borgh, Ijshof 1, Zevenbergen.

NB: De avonden in Etten-Leur en Oosterhout zijn vooral bedoeld voor mensen die te maken krijgen met het nieuwe tracé. De avond in Zevenbergen is vooral bedoeld voor mensen die niet meer met de hoogspanning te maken krijgen. De avonden zullen ook nog aangekondigd worden in de lokale en regionale kranten.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.