Elektriciteit is een eerste levensbehoefte geworden. We kunnen niet zonder. Het is dan ook belangrijk dat we een betrouwbaar elektriciteitsnet hebben en houden. De huidige hoogspanningsverbinding tussen Borssele en Tilburg wordt maximaal benut voor transport van elektriciteit. Tegelijkertijd groeit de vraag naar en het aanbod van duurzame elektriciteit hard. Dit betekent dat er geen onderhoud meer kan worden uitgevoerd aan deze hoogspanningsverbinding zonder productiebeperkingen op te leggen. Ook is TenneT wettelijk verplicht om nieuwe (grootschalige) leveranciers van zonne- en windenergie op zee en land aan te sluiten. Met de huidige verbinding is dat niet mogelijk.

Daarom legt TenneT de nieuwe hoogspanningsverbinding Zuid-West 380 kV aan. Omdat de mogelijkheid om elektriciteit te transporteren tussen Nederland en België vergroot moet worden, is bij Rilland een koppelstation nodig. Door de bouw van hoogspanningsstation Rilland is de verbinding Zuid-West 380 kV opgesplitst in een deel Borssele-Rilland (Zuid-West 380 kV West) en Rilland-Tilburg (Zuid-West 380 kV Oost).

Op deze site leest u meer over het oostelijke deel van de nieuwe verbinding van Rilland naar Tilburg. Wilt u meer weten over West (Borssele-Rilland)? Ga dan naar de website Zuid-West 380 kV West.

Alle informatie op een rijtje

Op deze website vind u meer informatie over de nieuwe verbinding Zuid-West 380 kV Oost.

We maken ook gebruik van de bouwapp. Via deze app ontvangt u het laatste nieuws rond de hoogspanningsverbinding en het 380 kV hoogspanningsstation Tilburg.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief

'

Veelgestelde vragen

Alle veelgestelde vragen

Cijfers

0
km nieuwbouw
0
nieuwe masten
0
km geleider
0
mln kg staal
0
km 150kV verbindingen verwijderen
0
masten verwijderen
0
nieuw hoogspanningsstation bij Rilland en Tilburg

Cookiemelding


Deze video wordt niet getoond omdat u geen marketing cookies heeft geaccepteerd.
Klik hier om uw instellingen aan te passen.
Of kijk de video hier.
Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.