Zaterdag 15 september 2018: Open Dag hoogspanningsstation Rilland
Delen via:   

15 / 08 / 2018

In opdracht van TenneT bouwt SPIE een nieuw hoogspanningsstation 380 kV nabij Rilland. Zaterdag 15 september a.s. krijgt u de unieke kans een kijkje te nemen op het hoogspanningsstation. Het station zet deze dag namelijk van 10.00 tot 16.00 uur haar deuren open voor publiek!

Benieuwd hoe een hoogspanningsstation eruit ziet en wordt gebouwd? U komt het te weten tijdens de Open Dag van het in aanbouw zijnde hoogspanningsstation 380 kV in Rilland! Tijdens de Open Dag krijgt u een rondleiding over het bouwterrein, waarbij u de gelegenheid heeft om vragen te stellen over de ontwikkeling en werking van het station. Interessant voor jong en oud! Voor de allerkleinsten staat er een springkussen.

Adres en aanmelden
Zaterdag 15 september bent u van harte welkom tussen 10.00 tot 16.00 uur op het bouwterrein van SPIE. Adres: Westelijke Spuikanaalweg 24, 4411 TB in Rilland - volg de bordjes ‘SPIE’ vanaf de A58. Let op: het bouwterrein is onverhard, dus zorg voor gepast schoeisel. Komt u naar de Open Dag? Stuur dan een mail met het aantal personen naar rilland380.nl@spie.com. U ontvangt dan een bevestiging en specifieke routebeschrijving.

Hoogspanningsstation Rilland
Bij Rilland worden een hoogspanningsstation en twaalf wintrackmasten gebouwd; deze masten zijn nodig om de bestaande hoogspanningslijn aan te sluiten op het nieuwe station. Het is noodzakelijk dit station tijdig te realiseren, omdat de energie-uitwisseling tussen Nederland en België de komende jaren groeit door onder andere de sluiting van kerncentrales in België. Daarnaast is er een noodzaak van internationale verbindingen om vraag en aanbod van energie op elkaar af te stemmen. Een goede verbinding met België is dan essentieel.